Відкрито оновлене хіміотерапевтичне відділення

30 травня 2022р.

В 2018р. Волинська обласна рада ухвалила рішення про перенесення хоспісу. Вивільнені площі згодом було передано в користування Волинському онкологічному центру та проведено реконструкцію під відділення хіміотерапії.

Проєкт вартував понад 5,5 мільйонів грн., майже половину з яких забезпечив обласний бюджет. На жаль, втілити усі плани завадила війна. Не було проведено заміну системи опалення та ремонт фасаду з утепленням. Проте основного було досягнуто: онкохворі отримуватимуть лікування в комфортних умовах та за сучасними стандартами.

Хіміотерапія
Хіміотерапія

Фактично раніше хіміотерапевтичне відділення розташовувалося у пристосованому прохідному приміщенні. Палати на 6-8 ліжок були переповнені, один санвузол на 40 хворих.

В реконструйовантму приміщенні удвічі збільшено кількість місць – всього 60. Облаштовано комфортні палати з санвузлами та душовими, передбачені маніпуляційні, оглядові, а також службові приміщення для медперсоналу. Встановлено новітню систему вентиляції, яка вкрай необхідна під час роботи з токсичними препаратами.

Обладнати оновлене відділення хіміотерапії медичними меблями та устаткуванням зуміли завдяки спонсорам, благодійним фондам, а також гуманітарній допомозі.

Хіміотерапія
Хіміотерапія